Spöktårta

 

Ingredienser:
  • 1 pkt sockerkaksmix, (420 g)
  • 1 pkt chokladkaksmix, (420 g)

Fyllning:

  • 2 1/2 dl ädelvaniljvisp

Glasyr :

  • 4 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten

Dekoration:

  • Lakritsbit

 

Tillagning
Smörj och bröa en liten långpanna 20x30 cm.

Blanda kakmixerna, var för sig, enligt avvisning på förpackningen och varva smeterna i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter, ugnstemperatur 175º

Stjälp upp kakan och låt den svalna. Skär ut formen av ett spöke ur långpannekakan. Dela kakan i två bottnar.

Vispa ädelvaniljvispen hårt och bred den mellan bottnarna. Lägg ihop kakan på ett tårtfat.

Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr och bred den över och på sidorna av kakan. Gör spökansiktet med hjälp av lakritsbitar.

 

www.konsum.se